Het specialisme van een bedrijfspand taxatie

Een bedrijfspand taxatie is in de regel niet vergelijkbaar met een doorsnee woning taxatie. Uiteraard spelen basiszaken zoals bijvoorbeeld de oppervlakte van het pand en het terrein waarop het gebouwd is ook hier een belangrijke rol. Maar voor een dergelijke taxatie worden ook andere factoren meegenomen, die bij een woningwaardering van minder of geen belang zijn. Een erkende taxateur weet echter precies waar hij op moet letten om de juiste waarde van een bedrijfspand vast te kunnen stellen.

Meespelende factoren tijdens een bedrijfspand taxatie

In tegenstelling tot bij een huis taxatie, is het voor de waardebepaling tijdens een bedrijfspand taxatie onder andere van belang of een pand nog wel aan de eisen van de tijd voldoet. Met name op het vlak van kantoren speelt dat een rol in Nederland. Maar ook de retailsector heeft tegenwoordig andere behoeften dan enkele decennia geleden. In sommige gevallen kan een renovatie dan nog soelaas bieden, maar als dat niet mogelijk is, rest de taxateur niets anders dan een lagere waarde aan het bedrijfspand te geven vanwege het feit dat het pand in wezen incourant is.

Dankzij een bedrijfspand taxatie op de hoogte zijn van de actuele waarde

Bij een winkelpand taxatie geldt daarnaast dat het niet meer zo vanzelfsprekend is dat voormalige A-locaties die status nog steeds hebben. Naast de komst van bijvoorbeeld nieuwe winkelcentra in de omgeving kan ook een stevig aandeel aan leegstaande panden in het gebied de uiteindelijke waarde tijdens een bedrijfspand taxatie bepalen.

Op taxatie.nl vindt u snel en overzichtelijk:
Woning taxatie | Bedrijfspand taxatie | WOZ taxatie | Huis taxatie | Hypotheek taxatie | Taxatie makelaar | Winkelpand taxatie