Een huis taxatie is niet alleen nuttig bij het verkopen van een woning

Bij een huis taxatie denkt menigeen aan het moment waarop men van plan is de woning te gaan verkopen en de waarde van het pand te weten wil komen. Maar er zijn ook andere momenten waarop een woning taxatie plaats kan vinden. Het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk, dat ook een kopende partij een taxateur inschakelt om de waarde van een woning waar men interesse in heeft in te laten schatten. Op die manier kan een sterkere onderhandelingspositie richting de verkopende partij worden ingenomen.

Hypotheekverstrekking gebaseerd op een huis taxatie

Ook de bank wil graag exact weten wat een woning waard is, zodat er niet een bovenmatige hypotheek wordt vertrekt die niet bij het desbetreffende pand past. Zo’n specifieke hypotheek taxatie kan ook uitgevoerd worden als u bijvoorbeeld extra krediet nodig heeft om uw woning uit te breiden of te renoveren. Een dergelijke huis taxatie geeft u meteen een goede tussentijdse indruk van de huidige waarde van uw woning.

Naast een huis taxatie is ook een winkelpand taxatie mogelijk

Naast een huis taxatie is een erkend taxateur ook in staat om op zakelijk vlak dergelijke diensten te verlenen. Middels bijvoorbeeld een winkelpand taxatie, kunt u de huidige waarde van uw bedrijfspand in laten schatten, zodat u op basis daarvan bijvoorbeeld een eerlijke hedendaagse vraagprijs aan een hurende ondernemer voor kunt leggen.

Op taxatie.nl vindt u snel en overzichtelijk:
Woning taxatie | Bedrijfspand taxatie | WOZ taxatie | Huis taxatie | Hypotheek taxatie | Taxatie makelaar | Winkelpand taxatie