Een passende lening dankzij een hypotheek taxatie

Ongeacht of u nu een woning of een bedrijfspand wilt gaan kopen, de kans u de uiteindelijke koopprijs zonder het afsluiten van een hypotheek kunt betalen, is doorgaans erg klein. Om uw bank de zekerheid te kunnen geven dat de hoogte van de lening goed aansluit op de waarde van het pand, kunt u door een erkende taxateur een zogenoemde hypotheek taxatie uit laten voeren.

Een hypotheek taxatie uit laten voeren om overwaarde te benutten

Zo’n huis taxatie of bedrijfspand taxatie kan overigens ook van pas komen als u besluit uw hypotheek over te sluiten. Wanneer in de loop der tijd het pand een waardevermeerdering heeft gerealiseerd, kunt u met een rapportage van zo’n officiële hypotheek taxatie namelijk desgewenst een hoger bedrag lenen, waarbij u het extra geld waar u dan over kunt beschikken, bijvoorbeeld kunt benutten voor renovatie-doeleinden. Iets wat opnieuw tot verdere waardevermeerdering van het pand kan leiden.

Laat een hypotheek taxatie alleen uitvoeren door een erkend taxateur

Waak er echter wel voor, dat u uitsluitend zaken doet met een erkende taxatie makelaar. Alleen via die weg wordt een hypotheek taxatie door de bank als serieus beschouwd en geaccepteerd. Een dergelijke taxateur weet namelijk exact aan welke eisen de rapportages moeten voldoen die door financiële instellingen gebruikt worden voor het bepalen van hypotheekverstrekkingen.

Op taxatie.nl vindt u snel en overzichtelijk:
Woning taxatie | Bedrijfspand taxatie | WOZ taxatie | Huis taxatie | Hypotheek taxatie | Taxatie makelaar | Winkelpand taxatie