De economische factoren van een winkelpand taxatie

Het zijn roerige tijden in het Nederlandse retail-landschap. De consument  heeft massaal het internet ontdekt als koopkanaal en is daardoor minder in de winkelstraten te vinden. Voormalige A-locaties hebben te kampen met een overschot aan leegstaande panden en in geldnood verkerende gemeenten proberen hun begroting dekkend te krijgen door de parkeertarieven in het centrum  op te schroeven. Zomaar wat zijdelingse economische factoren die van belang kunnen zijn tijdens een winkelpand taxatie.

Een heldere actuele rapportage dankzij een winkelpand taxatie

Een ervaren taxateur is gedegen op de hoogte van dit soort lokale ontwikkelingen en zal daar tijdens een bedrijfspand taxatie ook zeker rekening mee houden. De rapportage die vervolgens van de winkelpand taxatie wordt opgemaakt, geeft een reëel beeld van de huidige financiële stand van zaken van het desbetreffende onroerend goed. Dergelijke gegevens kunnen niet alleen waardevol zijn voor de huidige pandeigenaar, maar ook voor de ondernemer die van plan is het pand te gaan kopen. De rapportage kan voor de laatstgenoemde partij bijvoorbeeld ook als hypotheek taxatie worden benut.

Middels een winkelpand taxatie uw belastingdruk verminderen

Het is tenslotte ook mogelijk om middels een winkelpand taxatie uw belastingdruk te verminderen. Wanneer u voor het bedrijfspand een WOZ-aanslag heeft ontvangen, die in uw ogen onredelijk hoog is, kunt u door een ervaren taxateur een zogenoemde WOZ taxatie uit laten voeren. De rapportage die daaruit voortkomt, voegt u in dit geval bij het bezwaarschrift wat u naar uw gemeente stuurt.

Op taxatie.nl vindt u snel en overzichtelijk:
Woning taxatie | Bedrijfspand taxatie | WOZ taxatie | Huis taxatie | Hypotheek taxatie | Taxatie makelaar | Winkelpand taxatie